be Gabbana Dolceamp; Heren Vergelijk Bestel SchoenenFashiola v8nwOmN0
be Gabbana Dolceamp; Heren Vergelijk Bestel SchoenenFashiola v8nwOmN0
Door - op

De economische crisis heerst wereldwijd en treft ook de game-industrie. Zo heeft THQ het al langzaam begeven en verkoopt het al zijn franchises. Nu lijkt ook Atari, de studio achter het eeuwenoude Pong en nog veel meer bekende games, te kampen met financiële problemen.

Dit bericht de Amerikaanse krant Los Angeles Time. Het bedrijft heeft momenteel last van een aantal schulden en heeft niet de middelen om dit onbekende bedrag af te lossen. De Amerikaanse tak van het bedrijf heeft een faillissement aangevraagd en hoopt zich nu te scheiden van haar Franse eigenaar Atari S.A., om vervolgens op zoek te gaan naar een nieuwe eigenaar die bereidt is te investeren in de studio. Vervolgens wilt de gameboer zich uitsluitend richten op spellen voor de mobiele telefoon en browser.

Atari heeft al langer last van problemen. Zo betekende het jaar 2000 bijna de ondergang voor de studio, maar toen meldde het Franse Infogrames zich. Tegenwoordig heet deze studio Atari S.A. en is het de eigenaar van alle Atari-studio’s, waaronder de Amerikaanse afdeling in kwestie. In 2009 werd er ook al bericht over de slechte tijden waarin het bedrijf verkeerd. Een nieuwe redding van de ondergang lijkt er niet in te zitten. De aandelen in de studio zijn flink gedaald, waardoor een nieuwe investering niet zo slim is. Bekende franchises zoals Pong, Astroids en Test Drive, maar ook het nostalgische logo zijn al te koop. Binnen 90 en 120 dagen wil het bedrijf al haar zogenaamde ‘assets’ de deur uit doen.

7 reacties

 1. be Gabbana Dolceamp; Heren Vergelijk Bestel SchoenenFashiola v8nwOmN0

    

  Zonde , maar was niet te vermijden.
  Al had ik zelf verwacht dat het hele bedrijf failliet zou gaan.
  be Gabbana Dolceamp; Heren Vergelijk Bestel SchoenenFashiola v8nwOmN0 Of Atari nou zichzelf op hun eigen benen laat staan met Smartphone games is nog maar de vraag.
  Ik betwijfel het.

 2. be Gabbana Dolceamp; Heren Vergelijk Bestel SchoenenFashiola v8nwOmN0  

  Voor mij was het failliet gaan van thq toch wel een stuk erger en onverwachter dan dit maar desalniettemin zijn dit soort zaken altijd triest nieuws

 3. SoftwavesDamesschoenen De Collectie Online Nieuwe Op Kopen nmN8vw0   

  Volgends mij heeft atari ook de rechten van rollercoaster tycoon hopelijk neemt iemand die dan over en brengt dan weer een goede rollercoaster tycoon uit.

 4. Air Leather 90 Zwart Nike Schoenen Max KT1lcFJ   

  Een trieste dag in de geschiedenis van videogames 😥

  Atari heeft vroeger ook wat gekke dingen gedaan in het verleden waar door ze van tijd tot tijd heel veel geld zijn verloren.

 5.   

  ja atari was altijd all een goeie studio geweest eerst thq en nu dit
  atari ken ik all kleins af aan 🙁

  22 Women Maxana 1099 Gray Sneakers Mustang 302 9DHYb2EeIW
  be Gabbana Dolceamp; Heren Vergelijk Bestel SchoenenFashiola v8nwOmN0
 6. Deals On Blugirl Amazing Shorts Winter Folies R54LA3j  

  Sinds de eerste game crisis zag je toch bijna geen atari logos.

 7. be Gabbana Dolceamp; Heren Vergelijk Bestel SchoenenFashiola v8nwOmN0  

  Het is echt zonde.

Deze website gebruikt cookies om je ervaring te verbeteren. Aanvaarden Afwijzen Meer informatie